Näin laadit hyvän työhakemuksen ja erotut eduksesi työnhaussa!

Millainen on hyvä työhakemus

Näin laadit hyvän työhakemuksen ja erotut eduksesi työnhaussa! Työhakemuksen tärkein pointti on vakuuttaa rekrytoija siitä, että sinä olet hyvin potentiaalinen tuleva työntekijä, joka kannattaa kutsua haastatteluun.

Olennaisinta on

  • kertoa heti aluksi, miksi olet hakemassa juuri tähän tehtävään => vakuuta motivaatiollasi ja herätä mielenkiinto innostavalla tavalla
  • tuoda selvästi esiin, mitä erityistä tarjottavaa sinulla on kyseiselle työnantajalle ja kuinka ratkaiset heidän ongelman => vastaa hakemuksellasi työpaikkailmoituksen vaatimuksiin ja toiveisiin
  • poistaa ”ostamisen este” => myy itsesi työnantajalle niin, että he eivät yksinkertaisesti voi olla kutsumatta sinua haastatteluun
  • tuoda selkeästi, ytimekkäästi ja konkreettisesti tehtävän kannalta olennainen osaaminen esiin => tee hakemuksesta nopealukuinen.

Nyrkkisääntönä työhakemus muodostuu noin 3–4 tekstikappaleesta:

  • aluksi kerrot vakuuttavasti, miksi haet tehtävää
  • sen jälkeen kuvaat tehtävän kannalta oleellista osaamista konkreettisin esimerkein vastaten työpaikkailmoitukseen
  • lopuksi vakuutat motivaatiollasi, sopivuudella tehtävään ja halulla päästä haastatteluun.

HUOM! Älä toista CV:n tietoja työhakemuksessa vaan kuvaile osaamistasi konkreettisin esimerkein mielenkiintoa herättävällä tavalla.

Miten laadit hyvän työhakemuksen

Työhakemus noudattelee yleensä perinteisen asiakirjan mallia, jonka vasemmassa yläreunassa on lähettäjän yhteystiedot ja niiden alla vastaanottajan yhteystiedot. Näiden jälkeen tulee otsikko lihavoituna:

  • jos kyseessä on avoinna oleva tehtävä, otsikoksi tulee tehtävän nimi
  • jos kyseessä on avoin hakemus, otsikon voi nimetä houkuttelevammin, esim. osaamista ja ammattitaitoa kuvaavalla tavalla.

Oikeaan yläkulmaan tai hakemuksen yläosaan keskelle tulee päivämäärä ja asiakirjan nimi (Työhakemus). Erottuaksesi lukuisten työhakemusten joukosta myös työhakemukseen niin kuin CV:hen voi lisätä visuaalisuutta, esim. väriviivoilla tai otsikoimalla tekstikappaleet vasempaan marginaaliin.

Muista:

  • työhakemus tulee mahtua yhdelle sivulle
  • palkkatoive tulee ilmoittaa hakemuksen lopussa, jos sitä pyydetään
  • hakemus päätetään kohteliaasti esim. toiveeseen päästä haastatteluun kertomaan lisää omasta osaamisesta, ja loppuun lisätään lopputervehdys ja oma nimi.

Jos kaipaat vinkkejä työhakemuksen tekemiseen, ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella! Duunitorin nettisivuilta löydät lisää vinkkejä hyvän työhakemuksen kirjoittamiseen sekä valmiin työhakemuspohjan.

Tutustu myös Vinkei’n muihin uravalmennuspalveluihin!

 

Vinkei palvelee kaikkia  työnhakijoita ympäri Suomen!

Varaa ilmainen alkukartoitus ja mietitään yhdessä, mistä olisi eniten hyötyä juuri Sinulle!

Yhteystiedot:
hannamaria(at)vinkei.fi
0400 406921
 

Yhteinen työskentelymme jatkuu vain sen aikaa kuin sitä tarvitset – sinun ei tarvitse sitä etukäteen tietää. Eteneminen tapahtuu täysin tilanteesi mukaan!

>> Lue lisää asiakkaiden kokemuksia