LinkedIn työnhaussa - vinkkejä LinkedIn:n käyttöön työnhaussa

LinkedIn työnhaussa

LinkedIn työnhaussa – vinkkejä LinkedIn:n käyttöön työnhaussa ja ammatillisen osaamisen näkyväksi tekemisessä:

Jo yli miljoonalla suomalaisella on. LinkedIn on kasvattanut käyttäjämääriä kaikissa ammattiryhmissä, eikä se enää ole pelkästään teknisillä ja myyntialoilla työskentelevien ammatillinen kohtaamispaikka. LinkedIn:ssä on edustettuna kaikkia ammattiryhmiä ja aloja titteliin katsomatta.

LinkedIn ei ole vain yksi somekanava muiden joukossa vaan myös varteenotettava rekrytointikanava. LinkedIn:iä käytetään koko ajan enemmän ja enemmän rekrytointiin joko ilmoittamalla siellä avoimista työpaikoista tai tekemällä suorahakua, headhunttausta. Moni yritys on luopunut perinteisemmistä rekrytoinnin kanavista ja käyttää yksinomaan LinkedIn:iä työntekijöiden etsintään. LinkedIn on ylivoimaisesti suosituin somekanava työnhaussa!

Sinunkin kannattaa olla LinkedIn:ssä, koska

  • LinkedIn-profiilin avulla oma ajantasainen ansioluettelosi on saatavilla 24/7 potentiaalisille rekrytoijille: voit päivittää sitä mobiilisti vaikka illanistujaisissa ja jakaa sitä nopeasti törmättyäsi sattumalta johonkuhun, joka voi olla tuleva esimiehesi tai työkaverisi.
  • LinkedIn-profiilisi voi toimia yhtäaikaa ansioluettelona, avoimena työhakemuksena ja käyntikorttina: tehokasta!
  • LinkedIn:n kautta voit  hakea suoraan siellä ilmoitettuihin avoimiin tehtäviin täyttämättä pitkiä hakulomakkeita ja hakemusdokumentteja.

Haluathan sinäkin tulla löydetyksi seuraavaan potentiaaliseen unelmatyöhösi? Luo itsellesi LinkedIn-profiili ja valjasta se työnhakuun!

Vinkkejä LinkedIn:n käyttöön työnhaussa

Jos haluat valjastaa LinkedIn-profiilisi työnhakuun, luo itsellesi profiili Duunitorin vinkeillä tai päivitä profiiliasi, jotta rekrytoijat löytävät sinut paremmin.

Olennaista LinkedIn-profiilissasi ja LinkedIn:n käytössä ylipäätään on:

  • Unohda turha kursailu ja oman osaamisen vähättely. Vaikka olemme lähtökohtaisesti vaatimatonta kansaa, kynttilää ei silti kannata pitää vakan alla, sillä siellä sen roihu ja valo sammuu. ”Kuka kissan hännän nostaa, jos ei kissa itse” – on sinun vuorosi loistaa! Anna osaamisesi näkyä profiilissasi!
  • Viljele osaamistasi kuvaavia tärkeimpiä avainsanoja About-osiossa, työkokemusosiossa sekä skills-osiossa sekä suomeksi että englanniksi. Näin osut potentiaalisen rekrytoijan haaviin tämän etsiessä tietyn osaamisalan osaajia.
  • Poimi rusinat pullasta, eli käytä LinkedIn:iä juuri sen verran ja juuri siihen tarkoitukseen, kuin se sinun pirtaan parhaiten sopii. Pääasia, että profiilisi on huolella täytetty, se on ajantasalla ja näyt rekrytoijille (open to job opportunities) – muu aktiivinen LinkedIn:n käyttö (päivitysten julkaiseminen, julkaisujen kommentointi jne.) on pelkkää plussaa.

Jos kaipaat vinkkejä LinkedIn-profiilin luomiseen tai päivittämiseen tai kaipaat täsmäpalautetta profiilistasi ulkopuolisen ja rekrytoijan silmin, ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella!

Tutustu myös Vinkei’n muihin uravalmennuspalveluihin!

 

Vinkei palvelee kaikkia työnhakijoita ympäri Suomen!

Varaa ilmainen alkukartoitus ja mietitään yhdessä, mistä olisi eniten hyötyä juuri Sinulle!

Yhteystiedot:
hannamaria(at)vinkei.fi
0400 406921
 

Yhteinen työskentelymme jatkuu vain sen aikaa kuin sitä tarvitset – sinun ei tarvitse sitä etukäteen tietää. Eteneminen tapahtuu täysin tilanteesi mukaan!

>> Lue lisää asiakkaiden kokemuksia