Hyvä CV - erotu eduksesi työnhaussa!

Onneksi olkoon! Kutsu työhaastatteluun on merkki siitä, että olet vakuuttanut työnantajan hakemusvaiheessa – hienoa! Nyt on aika katsoa, oletko todellinen match työtehtävän ja kyseisen organisaation kanssa.

I Valmistaudu työhaastatteluun huolellisesti

Työhaastatteluun ei varmastikaan voi valmistautua liikaa, joten tähän vaiheeseen kannattaa panostaa.

 1. Tutustu huolellisesti työnantajaan hankkimalla siitä lisää tietoa (ajankohtaiset uutiset, toimipaikat, arvot, visio jne.). Tämä osoittaa perehtyneisyyttä, jos haastattelussa pystyt sujuvasti keskustelemaan oman tarinasi lisäksi myös heistä, mutta lisäksi saat vahvistusta itsellesi, kuinka kovasti haluat päästä työskentelemään kyseiseen organisaatioon.
 2. Jäsennä omaa osaamistasi ja tähänastisia saavutuksia urallasi sanoittamalla niitä ääneen kaverin kanssa tai kirjoittamalla niitä ylös itsellesi. Mieti myös, mitä haluat tulevaisuudessa tehdä ja miten aiot osaamistasi kehittää – mitä kaikkea voit tarjota tälle kyseiselle työnantajalle.
 3. Tiedosta myös omia kehittämiskohteita, jotka pystyt tarvittaessa haastattelussa kääntämään positiivisiksi (esim. jos sinulta puuttuu jotain oleellista osaamista, sinulla on halu oppia uutta ja suunnitelma jatkokouluttautumisesta jne.).

II Tee hyvä vaikutelma

Hyvän vaikutelman tekeminen alkaa oikeastaan jo siinä vaiheessa, kun astut työpaikan ovesta sisään.

 1. Hyvät käytöstavat, positiivinen vire ja avoin mieli – näillä asioilla luodaan nopeasti mielikuvia jo ennen kuin ollaan edes päästy puhumaan asiaa! Ensivaikutelma luodaan vain kerran, mutta sillä voi olla pitkälle kantava vaikutus. Panosta siis alkuun!
 2. Osoita kiinnostusta ja ystävällisyyttä kaikkia tapaamiasi ihmisiä kohtaan, koska he saattavat olla tulevia työkavereitasi.
 3. Ole oma itsesi mutta ei liikaa 🙂 Esimerkiksi parhaat vitsisi voit säästää ensimmäisiin pikkujouluihin työhaastattelun sijaan.

III Osoita, että olet hyvä match

Vaikka työpaikkailmoituksessa on usein pitkä lista odotuksia ja edellytyksiä haettavalle työntekijälle, lopullisen valinnan ratkaisee se, kuinka hyvin hakija sopii tehtävään ja tiimiin persoonaltaan, arvoiltaan ja motivaatioltaan.
 1. Osoita motivaatiosi juuri tätä kyseistä tehtävää ja organisaatiota kohtaan. Osoita myös, mitä erityistä sinulla on tarjota heille nyt ja tulevaisuudessa.
 2. Poista mahdolliset ”oston esteet” eli vakuuta osaamisellasi ja ennen kaikkea potentiaalillasi. Kerro, mitkä ovat vahvuuksiasi kyseisen tehtävän näkökulmasta ja mitä haluat oppia tulevaisuudessa.
 3. Hurmaa hyväntuulisuudellasi! Tässä ”tuhansien murheellisten laulujen maassa” voi erottua joukosta hyväntuulisella  asenteella ja olemalla  kiinnostunut ja innostunut kohtaamistaan ihmisistä ja asioista. Kokeilepa vaikka!

IV Jälkipelit

Aina ei voi voittaa, mutta aina voi oppia.

 1. Jos työpaikasta ei ala kuulua mitään, anna sinä kuulua itsestäsi! Aina on hyvä idea pitää itsestään sopivasti meteliä, kun on kyse työnhausta. Kannattaa myös pyytää palautetta rekrytoijalta, jos valinta ei tällä kertaa kohdistunut sinuun.
 2. Hyvin valmisteltu työhaastattelu takaa hyvän molemminpuolisen haastattelukokemuksen – olipa lopullinen palkkauspäätös mikä tahansa. Vaikka et tulisikaan valituksi juuri kyseiseen tehtävään, tekemällä hyvän vaikutuksen saatat saada yllättävän työtarjouksen myöhemmin!

Jos kaipaat sparrausta työhaastatteluun, ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella! Tutustu myös Vinkei’n muihin uravalmennuspalveluihin!

 

Vinkei palvelee kaikkia  työnhakijoita ympäri Suomen!

Varaa ilmainen alkukartoitus ja mietitään yhdessä, mistä olisi eniten hyötyä juuri Sinulle!

Yhteystiedot:
hannamaria(at)vinkei.fi
0400 406921
 

Yhteinen työskentelymme jatkuu vain sen aikaa kuin sitä tarvitset – sinun ei tarvitse sitä etukäteen tietää. Eteneminen tapahtuu täysin tilanteesi mukaan!

>> Lue lisää asiakkaiden kokemuksia